logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Pseudomugil furcatus
Pseudomugil furcatus
Pseudomugil furcatus

Pseudomugil furcatus

En flot fisk med lyse gule farver og blå øjne.

Skrevet den 30-05-2004 15:58 af cab

Ved et besøg i Planteimporten fik jeg øje på denne regnbuefisk, som jeg aldrig havde set før. Den var flot og jeg var på udkig efter nogle selskabsfisk til mit 430 liters, der dengang var indrettet som selskabsakvarium. Der var tilbud på 10 for 100 kr. og det gjorde jeg brug af.

Adfærd

I akvariet opførte de sig eksemplarisk og generede ikke nogen andre fisk, men svømmede frem og tilbage i den øverste del af akvariet. Der var også nogle tilfælde hvor en han spillede op overfor hunnerne, men jeg observerede aldrig nogen leg.

På et tidspunkt begyndte de at forsvinde for mig, en efter en, og tilsidst havde jeg kun 4 tilbage. Dem flyttede jeg til et andet akvarium for at se om det var nogen af de andre fisk der var synderen, men dødsfaldene fortsatte, og selvom den sidste holdt ud nogen tid alene, bukkede den til sidst også under. Jeg har efterfølgende fundet noget information på nettet om fisken, og den er bl.a. ikke glad hvis der ikke bliver skiftet vand jævnligt, og jeg hælder til at det er der jeg skal finde årsagen til mine pludselige problemer. Jeg havde nemlig en periode på 2-3 måneder, hvor jeg kun fik skiftet vand et par gange, men jeg tænkte ikke over det da der jo ikke var nogen andre fisk der viste samme symptomer.

Status

Overordnet set vil jeg anbefale den som en alternativ selskabsfisk, hvis du er på udkig efter den slags. Jeg kunne godt selv finde på at prøve dem en gang til, men ikke lige nu.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Regnbuefisk

Længde

5-6 cm

Kommentar

Kræver friskt vand, tåler ikke for surt vand. Opholder sig for det meste i den øverste del af akvariet.

Slægt

Pseudomugilidae

Handelsnavn

-

Levested

Ny Guinea

Akvariestørrelse

>50 liter

Formering

Æglæggende, fritlegende

Yngeltal

5-10/dag


Kommentarer