logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Hule af kokosnød
Hule af kokosnød
Hule af kokosnød

Hule af kokosnød

En kokosnød bliver til en eller to huler i dit akvarium.

Skrevet den 11-12-2004 23:47 af cab

Mange fisk elsker huler, bl.a. Ancistrus, hvoraf man her på billedet kan skimte skægget, og mange arter kræver en eller anden form for hule for at ville yngle, som f.eks. Kribensis. Da det ikke er altid man kan finde en hul trærod eller opbygge en stensætning i akvariet så det danner en hule, må man ty til andre metoder. Alternativerne er så enten en urtepotte, et stykke PVC-rør eller en halv kokosnøddeskal. Jeg bruger selv alle tre dele, men en kokosnød ser som regel mere naturlig ud i vandet end de øvrige muligheder. Her følger en kort vejledning i at halvere en kokosnød, så det ikke går som i sangen "Far, jeg kan ikke få hul på kokosnødden…".

Fremgangsmåde.

Man starter med en hel og frisk kokosnød og med en hammer slår man adskillige gange hele vejen rundt om kokosnødden. Hvis man vil have to huler skal det være på midten, men hvis man hellere vil have en større hule kan man slå ca. en tredjedel nede.

Når kokosnødden er halveret kommer det mest irriterende arbejde, nemlig at grave indmaden ud. Til gengæld kan man spise det, hvis man ellers kan lide kokos - når man laver de første huler er der god afsætning, men ved den tiende er det ligesom om interessen falmer lidt.

Når så indmaden er væk, skal man vurdere om der er en naturlig indgang til hulen, ellers må man hjælpe lidt til med en bidetang. Inden det færdige resultat, kan puttes i akvariet, skal skallen skoldes i kogende vand, evt. kan den koges, men den afgiver meget farve og det sætter sig i gryden.


Faktatabel
Kategori

Materialeliste

Kommentar

Man kan også vælge at save kokosnødden over og bore hullerne, men jeg har nu altid selv brugt denne metode.

Pris

Ca. 5,-

Materialer

1 kokosnød

Værktøj

1 hammer
1 bidetang
1 kniv


Kommentarer