logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Frosne cyclops.
Frosne cyclops.
Frosne cyclops.

Frosne cyclops.

Frosne cyclops er kræs for alle dine fisk.

Skrevet den 17-02-2005 06:50 af cab

Efter at have prøvet røde myggelarver et stykke tid, faldt jeg over frosne cyclops. Det var hos Flyvefisken at jeg så indehaveren fodrede med noget der lignede Artemia, men jeg kunne ikke forestille mig at det kunne være rigtigt. Det var det selvfølgelig heller ikke - det han fodrede med var frosne cyclops - et foder han gav til alle fisk i forretningen, incl. mbuna'er og andre der ihvertfald ikke har det godt med røde myggelarver.

Jeg har siden brugt frosne Cyclops som det primære frostfoder til mine fisk. Fiskene er glade for det og det indeholder stoffer der fremhæver de naturlige farver, specielt de røde nuancer. Det bedste er at tø nogle terninger op op fodre med en teske eller lignende, men man kan også smide de frosne terninger direkte i akvariet, hvor de tør meget hurtigt. Jeg har dog hørt andre akvarister der fraråder at bruge frostfoder direkte i akvariet fordi fiskene kan få forfrysninger, men jeg har ikke selv oplevet problemer med det.

Man kan ofte købe et kilo for 100 kroner eller mindre, men hvis man ikke kigger sig for kan risikere at komme til at betale op til 20-25 kroner for 100g. Foderet er udmærket og selv store fisk tager det med glæde.

Det er også muligt at fange Cyclops selv i naturen i forårsmånederne, men det er en vis risiko for at medbringe snyltere eller parasitter, når man bringer fangsten hjem.


Faktatabel
Kategori

Foder

Type

Frostfoder

Længde

1-3 mm

Kommentar

Det er også muligt at købe andre portionsstørrelser - som regel 1kg - til ca. 100 kr.

Slægt

Crustacea

Handelsnavn

Cyclops

Levested

Ferskvand - søer og damme

Formering

Æglæggende

Forhandler

De fleste akvariebutikker og dyrehandlere

Pris

15-25 kr.

Art

Cyclops species

Pakkestørrelse

100g


Kommentarer