logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Xiphophorus maculatus
Xiphophorus maculatus
Xiphophorus maculatus

Xiphophorus maculatus

En af mine favoritter blandt akvariefisk.

Skrevet den 30-05-2004 16:10 af cab

Platyen er en meget flot fisk, der fås i mange varianter. Personligt foretrækker jeg den røde, evt. med sort hale. Jeg har flere gange haft unger af platyer, da de bestemt ikke er vanskelige at få til at yngle, men jeg har været uheldig med såvel mine forældrefisk, som min yngel. Forældrene havde en tendens til at dø efter et halvt års tid, hvilket jeg ikke kan forklare, men jeg har fra en akvarieforretning hørt at det ikke er ualmindeligt for importerede platyer, hvorfor han selv kun sælger dansk opdrættede.

Opdræt

Min yngel er gået til på forskellig vis, det første kuld jeg havde opfodret, blev flyttet til et akvarie der ikke havde nået at finde en balance. Flere af dem døde og de der overlevede var mærkbart svækket. Senere dummede jeg mig ved at sætte dem ned til nogle små cichlide unger, men de var dog tilstrækkelig store til at æde platyerne. Det lykkedes mig dog at få reddet et par ungfisk, som voksede op og derudover købte jeg to voksne hunner.

Disse fisk har været ekstremt produktive og jeg har ikke haft noget problemer med hverken forældre eller unger, der kommer masser af unger og de vokser langsomt, men sikkert op.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Levendefødende

Længde

4-6cm

Kommentar

-

Slægt

Poeciilidae

Handelsnavn

Platy

Levested

Mellem Amerika, bl.a. Mexico og Honduras

Akvariestørrelse

50 liter

Formering

Levendefødende

Yngeltal

40-60


Kommentarer