logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Mine 4 hvide sky, taget med et Canon Ixus 500.
Mine 4 hvide sky, taget med et Canon Ixus 500.
Mine 4 hvide sky, taget med et Canon Ixus 500.

Mine 4 hvide sky, taget med et Canon Ixus 500.

Hvide Skybjergets fisk.

Skrevet den 11-01-2005 22:18 af cab

Hvide sky er blevet opkaldt efter den kinesiske dreng (Tan) der fandt dem for foden af 'White Cloud Mountain' eller Hvide sky bjerget. De er også blevet kaldt 'Kardinalfisk' eller lidt nedladende 'fattigmands neon' fra dengang hvor neonfisk ikke var til at betale (fordi de var svære at opdrætte i modsætning til Hvide sky der er særdeles nem).

I akvariet

Det er en udpræget koldtvands fisk og den trives bedst i temperaturer mellem 18 og 22 grader. Derudover stiller den ikke de store krav hverken til vandet eller maden, men det er altid en god idé at skifte vand minimum hver 2. uge og variere foderet mellem flagefoder og frostfoder.

Opdræt

Jeg købte mine Hvide sky til endnu et af mine opdrætsprojekter og jeg havde dem gående i mit 12 liters for sig selv. De kræver stort set ikke nogen forberedelser for at få i leg og de nåede også at lege, men da der ikke var ret mange æg lod jeg forældrene gå i akvariet for at se om ungerne ville overleve. Det gjorde de ikke på trods af at "man" altid har sagt at Hvide sky ikke efterstræber egne unger.

Status

Jeg har ikke Hvide sky i øjeblikket, men det er en af de fisk jeg vil forsøge mig med igen hvis eller når lejligheden byder sig.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Karpefisk

Længde

4-5cm

Kommentar

Hvide sky skal holdes rimeligt koldt og må helst ikke gå i temperaturer over 24 grader.

Slægt

Cyprinidae

Handelsnavn

Hvide Sky, Kardinalfisk

Levested

Asien

Akvariestørrelse

25 liter

Formering

Fritleger, ægspreder

Yngeltal

400-500


Kommentarer