logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Poecilia sphenops
Poecilia sphenops
Poecilia sphenops

Poecilia sphenops

Høje temperaurer og et mindre salttilskud er godt til sphenops.

Skrevet den 30-05-2004 12:37 af cab

Black Molly er en rigtig god fisk til selskabsakvariet, den er nem at holde og generer som regel ikke de andre fisk. Jeg har haft dem i mine akvarier flere gange og de er altid sjove at betragte og den knaldsorte farve ser også ret godt ud efter min mening. Den kan være ret sart overfor hvide prikker, specielt hvis den holdes for koldt, men ellers er den meget nøjsom og nem at holde - absolut blandt mine favoritfisk.

Opdræt

Normalt er Black Molly ikke svær at få unger af ligesom de fleste andre levendefødende, men jeg havde i en lang periode ikke held til at redde nogle eller for den sags skyld overhovedet se nogle unger. Hvis man har hanner og hunner sammen vil de stort set altid parre sig og hunnerne er næsten altid gravide, men hvis de går sammen med andre fisk snupper de ofte ungerne. På et tidspunkt begyndte der at dukke enkelte unger op, der lå og gemte sig i vandoverfladen, men det var højst 4-5 stykker. Jeg forsøgte flere gange at få isoleret en af hunnerne inden fødslen, men uden held. Efter at have fisket 4-5 unger op med jævne mellemrum i et halvt års tid, fik jeg langt om længe timingen på plads og fik taget en hun op 1-2 dage før fødslen. Jeg skal love for at jeg pludselig fik masser af mollyer, der var over 50 unger i kuldet og selv om kuldene godt kan være større, er 50 mollyer mange at fodre op.

Opfodring af ynglen

En af de sværeste udfordringer ved Black Molly opdræt er selve opvæksten, mens det at få unger er ret nemt. Generelt er Mollyer svære at få op i en ordentlig størrelse, men Black Molly er blandt dem der godt kan lade sig gøre hvis man fordrer ordentligt og får skiftet vand regelmæssigt. Ofte ser man at den sorte farve ikke er fuldstændig dækkende på alle ungerne, men det er en smagssag om man vil sortere dem der ikke er fuldstændig sorte fra.

Pleje og fodring

Black Molly kræver relativt høje temperaturer på onkring 27-28 grader og helst også lidt salttilskud. Derudover har Black molly også godt af grønttilskud i foderet, evt. tørfoder med spirulina eller et skoldet salatblad ind i mellem.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Levendefødende

Længde

5-7cm

Kommentar

Black Molly har brug for varmt vand for at have det godt og helst også et salttilskud. Sidstnævnte har jeg dog ikke brugt, da jeg også har maller i akvariet hvor de går, og jeg har flere gange hørt advarsler om at maller ikke tåler ret høj saltkoncentrati

Slægt

Poeciilidae

Handelsnavn

Black Molly

Levested

Syd- og Mellem Amerika, bl.a. Mexico og Honduras

Akvariestørrelse

60 liter

Formering

Levendefødende

Yngeltal

40-70


Kommentarer