Aquainfo.dk

Skrevet den 31-12-2004 13:58 af cab

Kejsertetraen er en meget flot og elegant fisk. Den har en fuldlængde sort stribe på den nederste halvdel af kroppen og flotte finner med nuancer af gult. Specielt hannen har blå øjne og lange finnespidser. Hunnen er mere rund om bugen (især når den er blevet kønsmoden) og har generelt mindre finner og færre farver.

Kejsertetraen er en meget fredelig fisk der kan holdes sammen med lignende arter som rød neon. Hvis den går sammen med levendefødende, som f.eks. guppyer, kan den godt hapse ungerne, men den er ikke så strid som andre tetraer. Den holdes bedst i grupper, helst ikke færre end 5 og gerne 10. Fiskens naturlige opførsel kommer bedre til udtryk hvis man har en passende gruppe. De dominerende hanner danner territorier og jager gerne andre hanner væk hvis de kommer for tæt, men sjældent med skader til følge. Jeg havde mine gående i mit 325 liters selskabsakvarium sammen med andre fisk fra sydamerika, blandt andre Scalarer, og oplevede ingen problemer med dem.

Kejsertetraen var et af mine planlagte opdrætsprojekter for 2005 og jeg fik klargjort et 25 liters yngleakvarium til dem med en god klump javamos og en legerist i bunden. Jeg udvalgte mig en hun der tydeligt havde sat rogn og den mest dominerende han og satte dem i akvariet og så ventede jeg et par dage. Den er ikke særlig produktiv, men leger over flere dage og gyder få æg hver gang. Det var ikke svært at få dem i gang med legen, men da forældrefiskene skulle blive i akvariet i flere dage, var det svært at undgå at de spiste de æg de kunne få fat på. Derfor var der ikke ret mange æg tilbage da jeg tog dem op og desværre blev æggene ikke til noget. De fleste skimlede og kun meget få udviklede sig til larver. Efter en lille uge var alle larverne døde, så jeg fik ikke held med mit forsøg og efterfølgende har jeg solgt forældrene.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Karpelaks, Tetra

Længde

6 cm

Kommentar

Kejsertetraen er ikke særlig produktiv, og legen kan strække sig over flere dage med få æg om dagen.

Slægt

Characidae (Tetragonopterinae)

Handelsnavn

Kejsertetra

Levested

Sydamerika

Akvariestørrelse

>50 liter

Formering

Fritleger, ægspreder

Yngeltal

50-200

Tilbage til forsiden See page in english Næste artikel:Phenacogrammus interruptus (Congo tetra)

Kommentarer


×
Remember me Forgot password?