logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Close-up af en transcriptus.
Close-up af en transcriptus.
Close-up af en transcriptus.

Close-up af en transcriptus.

Den mindste af Julidochromis arterne.

Skrevet den 09-06-2004 06:38 af cab

Da jeg besluttede mig for at indrette mit højre 75 liters akvarium som et Tanganyika klippeakvarium købte jeg disse transcriptus'er.

Jeg har ikke bemærket nogen egentlig forskel på denne Kalemie variant i forhold til den almindelige transcriptus, men der er sikkert en forskel hvis man kigger tilstrækkelig grundigt efter. Det har jeg ikke gjort.

Adfærd

Den er en typisk familie cichlide fra Tanganyika og helt klart en af den type cichlider der trives bedst i et artsakvarium eller et akvarium hvor de øvrige beboere er valgt udfra kompatibilitets hensyn. Jeg havde den først gående for sig selv i et 75 liters akvarium og der gik ikke ret længe før der var dannet et par og der dukkede små unger op rundt omkring. Man kan sagtens have ungerne gående sammen med de voksne, også i flere generationer, så man vil hele tiden have unger under opvækst. Til gengæld vil der med mellemrum også være nogle der bliver "udstødt" og jaget væk fra de andre hver gang de nærmer sig. Det vil normalt være bedst at skille sig af med de "udstødte" da de kun sjældent bliver accepteret igen eller får opbygget eget territorium.

Jeg har også haft dem gående i mit 148 liters hvor de gik sammen med andre Tanganyika cichlider og det gik også helt fint, men naturligvis var der en del mere aggression, specielt når den dominerende fra en art startede et slagsmål med den dominerende fra en anden art, men der forekom ikke dødsfald på den konto. Den mest markante forskel var at der stort set ikke kom nogle unger da der var andre fisk. De går nu for sig selv igen og der er masser af unger i alle størrelser.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Tanganyika

Længde

7-8 cm

Kommentar

-

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

-

Levested

Tanganyikasøen, Afrika

Akvariestørrelse

50 liter

Formering

Huleleger

Yngeltal

30-40


Kommentarer