logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Dimidiochromis compressiceps
Dimidiochromis compressiceps
Dimidiochromis compressiceps

Dimidiochromis compressiceps

Fladfisken fra Malawisøen.

Skrevet den 04-08-2004 00:25 af cab

På dette billede fra maj 2004 er hannen farvet helt ud.

Jeg købte 5 Dimidiochromis compressiceps på omkring 6cm i Cichlidecentret i Vallensbæk lørdag den 29. november. I følge Martin var de omkring 9 måneder gamle og udover deres fladtrykte facon var der ikke noget særligt ved dem dengang.

Opvækst

Først omkring en alder på 12-15 måneder begynder de at vise deres farver, og det holdt stik, da de i april-maj var fuldt udfarvede og i øvrigt i fuld gang med at yngle. Jeg var utrolig heldig med kønsfordelingen, da det viste sig at være to hanner og tre hunner.

Opdræt

De 3 hunner har gået med æg 4 gange i alt, og de 3 kuld er blevet spyttet efter knap 4 uger. Den 4. gang blev ikke til noget, da jeg tror hunnen slugte æggene. De 3 kuld har været på omkring 25-35 unger og hunnen passer på ungerne mindst en uges tid, hvor hun tager dem tilbage i munden hvis hun bliver forskrækket. Ungerne er knap en cm når de bliver spyttet ud og er rimelig nemme at fodre op - de tager gerne en blanding af tørfoder og frostfoder og vokser pænt til. Ungerne fra mit første kuld var omkring dobbelt størrelse efter 1½ måned.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Malawi predator

Længde

20-22cm

Kommentar

På trods af tilnavnet, har jeg aldrig observeret at compressicepsen går efter andre fisks øjne. Den foretrækker at stå inde mellem nogle høje blade og vente på at et passende bytte svømmer forbi. Når det sker åbner den sit kæmpegab og skyder frem fra skju

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

Malawi Eye-biter

Levested

Malawisøen, Afrika

Akvariestørrelse

325 liter

Formering

Mundruger

Yngeltal

40-50


Kommentarer