logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Her ses en han med gul halefinne og neonblå rygfinne.
Her ses en han med gul halefinne og neonblå rygfinne.
Her ses en han med gul halefinne og neonblå rygfinne.

Her ses en han med gul halefinne og neonblå rygfinne.

Cyprichromis leptosoma 'tanzania neon'

Skrevet den 13-08-2006 10:06 af cab

Efter mine første oplevelser med Cyprichromis leptosoma var jeg opsat på at prøve dem igen på et senere tidspunkt og i november 2005 faldt jeg over en annonce fra den nu hedengangne Cichlidebørs hvor der var nogle ungfisk af arten Cyprichromis leptosoma 'tanzania neon' til salg.

Jeg kontaktede sælgeren, Valde, for at høre nærmere og han sendte mig et par billeder. Umiddelbart havde vi et enkelt problem da Valde bor på Fyn og jeg jo bor på Sjælland, men på det tidspunkt kørte jeg ofte til Frederikshavn og kunne jo så smutte forbi Fyn på hjemturen. Jeg var dog så heldig at vi kunne mødes hos Cichlidecentret da han alligevel havde et ærinde der, så vi aftalte at han tog en flok på 10 fisk med.

Udvekslingen gik fint og jeg skyndte mig hjem med dem og satte dem i mit venstre 75 liters hvor de skulle gå en måneds tid i karantæne. De var meget afkølede da jeg kom hjem og der var desværre en enkelt der døde, men de resterende fandt sig hurtigt til rette selv om akvariet egentlig var for småt.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Tanganyika

Længde

8-10 cm

Kommentar

Leptosoma kræver god svømmeplads og skal helst holdes i en stime (mindst 6-7 fisk) for at trives og vise sine bedste sider. Akvariet bør ikke være under en meter langt.

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

-

Levested

Tanganyikasøen, Afrika

Akvariestørrelse

250 liter

Formering

Mundruger

Yngeltal

15-20


Kommentarer