logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Aulonocara sp.
Aulonocara sp. "rod rubin"
Aulonocara sp.

Aulonocara sp. "rod rubin"

Aulonocara er en af de mest farvestrålende arter.

Skrevet den 30-05-2004 10:20 af cab

Aulonocara sp. 'Rød rubin' er så vidt jeg ved ikke en naturform, men en variant frembragt ved linieavl af Aulonocara sp 'Stuartgranti Maleri' i Tyskland. Af andre navne har jeg også fundet Aulonocara sp. 'Chipoka orange', Aulonocara sp. 'Chipoka', Aulonocara sp. 'Maleri' og af populær navne er Rød rubin, Rubescens, German red udbredte. Der er sikkert flere varianter af navnet, men så vidt jeg kan opstøve på Google og i diverse bøger er der i bund og grund tale om en og samme fisk.

Mange er kraftigt modstandere af sådanne 'kunstige' fisk, og personligt er jeg også modstander af f.eks. overdreven finnepragt der hæmmer fiskens naturlige adfærd og krydsninger mellem forskellige arter, men denne fisk balancerer for mig på grænsen af hvad der kan accepteres og jeg har derfor prøvet den af.

Hannen på billedet er langt fra så rød som de kan blive, men det kræver blandt andet at man fodrer med farveforstærkende foder. Jeg har hørt at cyclops også skulle forstærke farven, men selvom jeg fodrer med cyclops ca. 2 gange om ugen, er den stadig mest orange. Jeg synes dog alligevel den er utrolig flot.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Malawi utaka

Længde

10-14cm

Kommentar

Man skal passe meget på, hvis man holder flere Aulonocara-arter sammen, da der er en stor risiko for at de parrer sig på tværs af arterne.

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

Rød rubin, Red Ryby, Rubecens m.fl.

Levested

Malawisøen, Afrika

Akvariestørrelse

128 liter

Formering

Mundruger

Yngeltal

30-40


Kommentarer