logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Aulonocara stuartgranti chitimba
Aulonocara stuartgranti chitimba
Aulonocara stuartgranti chitimba

Aulonocara stuartgranti chitimba

Jeg har kastet mig over endnu en Aulonocara.

Skrevet den 30-05-2004 03:21 af cab

Jeg købte denne Aulonocara i Cichlidecentret i Vallensbæk, og det var dengang den dyreste fisk jeg nogensinde havde købt. I følge Martin er den opdrættet i Florida i kæmpestore ponde hos Laif DeMason, hvor der kan skabes ideelle vækstbetingelser uden den store indsats. Alle der har været i Florida kan sikkert huske hvor mange myg der er og myg er ensbetydende med myggelarver og grundvandet er omkring 26 grader celcius. Så hvis man anlægger en kæmpestor pond et sted hvor man kan lede vandet igennem naturligt, har man masser af levende foder og automatisk udskiftning af vandet.

Adfærd

Opførslen er typisk for Aulonocara'erne, forholdsvis stille og rolig og selvom hannen ofte kurtiserer hunnen, bliver det aldrig rigtigt voldsomt. Den bør ikke gå sammen med for vilde fisk, da den så kan blive stresset, hvilket jeg tror var det der skete med den første han jeg havde. Den blegnede fuldstændig og endte med at dø - heldigvis var Martin hjælpsom og skaffede mig en ekstra han.


Faktatabel
Kategori

Fisk

Type

Cichlide, Malawi utaka

Længde

10-14cm

Kommentar

Man skal passe meget på, hvis man holder flere Aulonocara-arter sammen, da der er en stor risiko for at de parrer sig på tværs af arterne.

Slægt

Cichlidae

Handelsnavn

Maulana 500 bi-color

Levested

Malawisøen, Afrika

Akvariestørrelse

128 liter

Formering

Mundruger

Yngeltal

30-40


Kommentarer