logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Her ses akvariet efter 1 dags klaring.
Her ses akvariet efter 1 dags klaring.
Her ses akvariet efter 1 dags klaring.

Her ses akvariet efter 1 dags klaring.

Et næsten kvadratisk akvarium på 75 liters

Skrevet den 11-12-2005 23:03 af cab

Jeg købte dette akvarium brugt i marts 2002 sammen med et magen til og et på 153l. De indgik alle tre i den anden version af min lille akvariereol.

Teknik

Akvariet bliver filtreret af en blå filtersvamp på 40x40x5cm med et luftdrevet pumperør der står langs den ene endevæg. Det bliver opvarmet af et 100W Via Aqua stålvarmelegeme med separat føler og udvendig temperaturregulator. Belysningen er halvdelen af et 18W lysstofsrør monteret oven over, samt en enkelt 5W sparepære der giver et skumringslignende lys før og efter hovedlyset tændes. Lyset styres af to ugeure.

Interiør

Jeg har besluttede i juni 2004 at omlægge akvariet til et Tanganyika klippekystakvarium. Interiøret var min første hjemmelavede baggrund, tre kalksten, en halv kokosnød (til ære for 3 ancistrus) og to cryptocoryner. Bundlaget var fint sand, kornstørrelse 0,3-0,7mm.

Da jeg flyttede Tanganyika cichliderne, tog jeg baggrunden ud og nu er interiøret mere sparsomt og består kun af et par kokosnød-huler.

Beplantning

I øjeblikket har jeg kun flydeplanter i akvariet, samt en stor klump Javamos.

Anvendelse

Akvariet har været benyttet som artsakvarium for mine multifasciatus, forskellige amerikanske cichlider, og som spytteakvarium for større Malawicichlider. Siden blev det et artsakvarium for J. transcriptus og i øjeblikket bruger jeg det som opvækstakvarium. Mine transcriptus har jeg flyttet til mit nye 148 liters som de har delt med mine N. similis, en flok Cyprichromis leptosoma "Tanzania Neon" og en flok N. leleupi.


Faktatabel
Kategori

Akvarium

Type

Aluminium

Anskaffet

Marts 2002

Længde

45 cm

Højde

40

Bredde

42

Anvendelse

Klippekystakvarium, Tanganyika

Stand

Rimelig pæn

Kommentar

Akvariet er specialbygget hos Aqualine.


Kommentarer