logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Mit 'startsæt' uden fisk - jeg har endnu ikke bestemt mig for hvad der skal i.
Mit 'startsæt' uden fisk - jeg har endnu ikke bestemt mig for hvad der skal i.
Mit 'startsæt' uden fisk - jeg har endnu ikke bestemt mig for hvad der skal i.

Mit 'startsæt' uden fisk - jeg har endnu ikke bestemt mig for hvad der skal i.

Et af de berømte (berygtede) startsæt.

Skrevet den 11-12-2005 23:10 af cab

I slutningen af 2005 da jeg havde besluttet mig at skille mig af med den store reol, kunne jeg ikke dy mig for at købe dette startsæt med alt tilbehør for kun 299,- i Maxizoo i Næstved. Det står der hvor mit 45 liters stod før og passer faktisk rigtig godt på pladsen. Udover akvariet, medfølger låg med indbygget lampe, indvendigt filter, varmelegeme, termometer, vandtilberedningsmiddel og en lille bøtte foder. Jeg overvejede faktisk om jeg skulle købe et til næste gang der kom et tilsvarende tilbud (hvilket der havde været nogle gange det år), men jeg er kommet frem til at det bedre kan betale sig for mig at købe delene løst, da jeg (næsten) altid har varmelegemer i overskud og filteret bruger jeg alligevel ikke. Den primære grund til at jeg solgte mit 45 liters akvarium og købte dette startsæt, var at få den medfølgende heldækkende lampe, men den er efter min mening ikke kraftig nok til at lyse akvariet ordenligt op og så er pointen jo væk.

Teknik

Som filter bruger jeg et stort luftdrevet filter og belysningen klares af det rør der er indbygget i låget. Jeg har ikke varme på hele tiden, men når jeg har, bruger jeg det medfølgende 50W glasvarmelegeme.

Interiør

Jeg har ikke gjort meget ud af interiøret - bundlaget er et tyndt lag fint rødt granit, det klassiske Råda i kornstørrelse 0,8-1,2 mm. og der er derudover et par enkelte knytnæve store sten, to huler af kokosnødder og en meget lille trærod.

Beplantning

Akvariet er fyldt med flydeplanter, Najas guadalupensis. Den fungerer udmærket som beskyttelse for små unger og den hurtige vækst giver en stor vandrensende effekt.

Anvendelse

I en lang periode havde jeg 5 C. sterbai gående der sammen med en flok guppyer og en flok h. formosa og de trivedes udmærket sammen. Senere brugte jeg akvariet til et opdrætsforsøg med et par sommerfuglcichlider, mit hidtil mest bedste forsøg, der dog endnu en gang ikke lykkedes. Nu er akvariet solgt.


Faktatabel
Kategori

Akvarium

Type

Siliconelimet

Anskaffet

november 2005

Længde

60 cm

Højde

30

Bredde

30

Anvendelse

Opdræt

Stand

Nyt

Kommentar

Det er lidt fantastisk hvad man kan få for 299,-


Kommentarer