logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister
Fyldning af 12 liters - det tager ikke længe.
Fyldning af 12 liters - det tager ikke længe.
Fyldning af 12 liters - det tager ikke længe.

Fyldning af 12 liters - det tager ikke længe.

Nu har jeg købt mit første nye akvarium.

Skrevet den 27-11-2004 22:58 af cab

Jeg købte dette nye lille akvarium i december 2002 med det formål at det skulle stå på toppen af min lille reol sammen med et magen til (der hvor mit 16 liters også har stået). Det var der lige akkurat plads til og da jeg ikke har brug for mere end 12 liter når jeg skal klække æg fra scalarer og lignende, fik jeg en fordobling på samme plads. Dette var faktisk mit første akvarium nogensinde der ikke er købt brugt. Jeg købte det i Akvariewest, men har bagefter set det billigere andre steder.

Teknik

Som filter bruger jeg et luftdrevet lille indvendigt filter og akvariet bliver opvarmet af et 25W varmelegeme. Belysningen er et hjemmelavet armatur lavet af halvdelen af et armatur fra mit 63 liters. Lyset bliver styret af det samme ugeur der styrer mine øvrige akvarier.

Interiør

Akvariet har ingen dekorationer eller bundlag.

Beplantning

I øjeblikket har jeg kun flydeplanten Najas guadelupensis i akvariet.

Anvendelse

Jeg havde på et tidspunkt 3 12-liters, men da jeg fik mit nye 100 liters til toppen af reolen, solgte jeg de 2 og beholdt kun dette, som jeg kan sætte op mere eller mindre midlertidigt, når jeg har brug for det. Tanken er at det er velegnet til kunstig klækning af æg fra scalarer, sommerfuglcichlider, corydoras, eller som legeakvarium for små tetra- og barbearter, såsom rød neon og kilepletbarber og ikke mindst som fødeakvarium for guppyer og andre mindre levendefødende.


Faktatabel
Kategori

Akvarium

Type

Plastkant

Anskaffet

December 2002

Længde

30 cm

Højde

20

Bredde

20

Anvendelse

Opdrætsakvarium

Stand

Pænt og uden ridser.

Kommentar

Der er meget stor prisforskel på disse akvarier hos de forskellige forretninger.


Kommentarer