logo
Aquainfo.dk
Hjælp og inspiration til akvarister

Tolkning af akvarieplanen.

Skrevet den 16-08-2006 23:14 af cab

Dette er min akvarieplan anno 2005. Ting i kursiv var de ting jeg nåede at gennemføre, mens dem der er overstreget, er de ting jeg ikke fik gjort.

Der er sket en væsentlig ændring siden jeg lavede denne plan i foråret 2005. Jeg har besluttet at nedlægge mine to 325 liters akvarier og det får stor betydning for hvilke arter jeg kan holde fremover.

Akvarier og udstyr

Jeg har solgt min store akvariereol med de 2 325 liters akvarier, samt mit 45 liters og mit ene 25 liters. Jeg har kun min lille reol tilbage og nogle "løse" yngleakvarier. Lige siden 2003 har jeg overvejet at få et stort hjørneakvarium i stuen, men jeg har ikke plads til det 470 liters jeg har forelsket mig i. På udstyrssiden er jeg dækket godt ind, måske vil jeg investere i nogle udvendige filtre, men jeg har ikke besluttet mig endnu. Af hensyn til planterne og fotograferingen overvejer jeg også at købe et dobbelt T5-armatur på 2x24W med indbygget reflektor 2x39W med løse reflektorer, som jeg vil installere over mit nye 148 liters og mine to 75 liters. Over mit 128 liters og 100 liters vil jeg i første omgang montere reflektorer.

Fisk- og planteindkøb

Jeg har lavet mig en liste over de fisk jeg gerne vil prøve kræfter med i fremtiden, samt andre jeg bare overvejer.

For de fleste af tetra- og barbearterne, vil jeg løbende skille mig af med de arter, hvor jeg har haft held med opdrættet. Mine Melanochromis auratus skal sælges når de er klar.

Opdræt

Jeg satte mig i 2004 for at forsøge mig med opdræt af en lang række af traditionelle æglæggende akvariefisk, fra zebrafisk til rød neon. Her har jeg anført en rækkefølge og begrundelse for hver fisk.

Udover ovennævnte håber jeg naturligvis også på at mine øvrige cichlider leger løbende og at jeg kan tage yngel fra til opvækst fra dem.Kommentarer